Günümüzde seyahat ederken navigasyon uygulamaları hayat kurtarıcı olabiliyor, ancak her zaman internet bağlantısı bulmak mümkün değil. Bu noktada internetsiz navigasyon uygulamaları devreye giriyor.
GPS sinyallerini kullanarak çevrimdışı haritalar sunan bu uygulamalar, kullanıcıların veri bağlantısı olmadan da doğru yönlendirmeler almasını sağlıyor. Özellikle seyahatlerde, doğa yürüyüşlerinde, yurt dışı gezilerinde işlevsellik sunan bu araçlar, hem güvenilirlik hem de veri tasarrufu açısından öne çıkıyor.
2024 yılı itibarıyla, çevrimdışı harita ve navigasyon hizmeti sunan uygulamaların toplam kullanıcı sayısı 1,2 milyarı aşmış durumdadır.
En popüler uygulamalardan biri olan Google Maps, yaklaşık 5 milyar kullanıcıya ulaşırken, bu kullanıcıların %40’ı çevrimdışı harita özelliğini aktif olarak kullanmaktadır. Benzer şekilde, Sygic’in 200 milyonun üzerinde, Maps.me’nin ise 140 milyon kullanıcıya sahip olduğu bildirilmektedir.
En İyi İnternetsiz Navigasyon Uygulamaları Hangileri?
Çevrimdışı harita ve navigasyon hizmetleri sağlayan uygulamaların pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar 3,4 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte, internetsiz çalışan navigasyon uygulamalarının doğruluk ve kapsam oranları da %30 oranında artış göstermiştir.
1- Google Haritalar – Telefona İnternetsiz Navigasyon İndir
İlk olarak Google Haritalar kısmını internet olmadan kullanabilmeniz için dışarı çıkmadan yapmanız gerekenler var. İlk önce bir internet bağlantısı gerekmektedir.
Daha sonra arattığınız bölgenin haritasını ve internet olmadan kullanmak için telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Bu kısımda uygulamanın sol üst kısmında bulunan menü simgesine dokunarak, açılan listeden Çevrimdışı haritalar kısmını seçin.
Aşağı kısımdaki gibi bir ekran gelecek. Bu kısımdan ise en üstte bulunan Kendi haritanızı seçin kısmına tıklayarak indireceğiniz bölgeyi kapsayan haritayı seçme ekranına geçin.
Burada haritasını indirmek istediğiniz bölgeyi, aşağıdaki gibi mavi kutu içine alın. Google, bu ekranda haritanız için ne kadar bir veri indirmesi gerektiğini karşınıza çıkaracak. Bölgeyi seçtikten sonra indir butonuna dokunarak, haritanın telefonunuza indirilmesini bekleyin.
Daha sonra indirme tamamlandığında artık haritanız akıllı telefonunuzda depolandığından, internet bağlantınız olmasa bile indirdiğiniz haritayı kullanabilirsiniz. İnternet bağlantınız olmadığında Google Haritalar uygulamasını açın ve yine sol kısımda menü simgesinden Çevrimdışı haritalar kısmına dokunun. Karşınıza daha önce indirdiğiniz haritaların bir listesi çıkacak.
Son olarak internetiniz olmasa bile listeden indirdiğiniz haritaları seçerek kullanabilirsiniz. Bu arada indirmiş olduğunuz haritaları 30 gün içinde güncellemezseniz, 30 günün sonunda silinecektir.
2- WeGo
WeGo uygulaması internetli ve internetsiz olmak üzere kullanılabilen özelliklere sahip en tercih edilen çevrimdışı navigasyon uygulamalarından bir tanesidir.
Yüzden fazla ülke desteğiyle bir ülkenin tüm haritasını indirmenize izin verir.
Anlık sesli navigasyon desteğine sahip olan uygulama, yurt dışında toplu taşıma hizmetlerini de listelemektedir.
Yurt dışı seyahate çıkarsanız, taksi dışındaki alternatifleri de kullanarak bütçenize fayda sağlayabilir.
3- Sygnic
İnternetsiz çevrimdışı kullanılan uygulama, veri ücreti olmadan inanılmaz detaylar sunan üç boyutlu çevrimdışı haritaları ile tanınmaktadır.
3 boyutlu haritalar yanlış bir sokağa girme olasılığınızı en aza indirmektedir.
Trafik ayrıntılarını çevrimiçi olmak şartıyla TomTom hizmetlerinden yararlanıyor.
4- CoPilot GPS
CoPilot uygulaması en özel navigasyon uygulamalarından biridir.
Bir bölgeyi hastane, eczane ve restoran gibi tüm ayrıntılarıyla indirmenize izin verir.
Cadde cadde sesli navigasyon desteği yer almaktadır.
Trafik yoğunluğu desteği de olan uygulama 7 günlük deneme sonrasında bitmektedir.
5- MAPS.ME
En iyi offline navigasyonlardan biridir.
Çevrimdışı harita özelliği oldukça güvenlidir.
Pek çok ülkenin haritasını indirmenize olanak sağlar.
OpenStreetMaps adlı kullanıcılar tarafından güncellenen bu haritaları da telefonlarda az yer kaplaması için sıkıştırmaktadır.
6- Polaris
Polaris uygulaması özellikle off-road yani macera severler için yapılmıştır. Kampçı, denizci yada trekkingci iseniz Polaris GPS Navigasyon en iyi navigasyonlardan biridir.
Off-road alanına çevrimdışı harita sunar.
Manyetik pusula, altimetre, kilometre sayacı, hız göstergesi gibi açık hava maceralarınızda size yardımcı olacaktır.
Google Haritalar, NOAA Deniz Haritaları ve yürüyüş haritaları gibi rehberlik sunmak için kullandığı düzinelerce resmi kaynağa da yer almaktadır.
7- Locus Map
Dış mekan deneyimi için çevrimdışı haritalara sahip çok işlevli bir navigasyon uygulamasıdır.
En İyi İnternetsiz Navigasyon Hangisi?
WeGo ve Here WeGo güvenilir çevrimiçi ve çevrimdışı özelliklere sahip en popüler çevrimdışı navigasyon uygulamalarındandır. Ayrıca yüzden fazla ülke desteğiyle bir ülkenin tüm haritasını indirmenize olanak sağlar. Sokakları ayrıntılarına kadar gösterir.
Çevrimdışı haritalar nasıl indirilir?
İlk olarak Android cihazlardan yada tabletinizde Google Haritalar uygulamasını açın.
İnternete bağlı olduğunuzdan ve Google Haritalar’da oturum açtığınızdan emin olun.
Bir yer arayın (ör. İstanbul).
Son olarak alt kısımda ilgili yerin adına yada adresine İndir’e dokunun.
İnternet Olmadan Navigasyon Çalışır Mı?
Google Haritalar (GPS) internet olmadan en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Google Haritalar uygulaması hem internetli hem de internet olmadan kullanılan nadir uygulamalardan biridir.
İnternetsiz Navigasyon İndirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
İnternetsiz navigasyon uygulamaları siz seyahat ederken yolda güvenilir bir yardımcınız olabilir. Ayrıca tecrübelerimize göre, güncellemeleri takip etmek ve harita verilerini düzenli olarak güncellemek, internetsiz navigasyon uygulamalarını daha kullanışlı hale getirecektir.
Harika bir içerik olmuş. Hemen APP uygulamasını indiriyorum.